Nynka Delcour

Met Nynka Delcour maak ik muziektheatervoorstellingen over psychische kwetsbaarheid onder de naam Het Muziektheatercollectief, met een nieuwe website, www.hetmuziektheatercollectief.nl waar je alle info kan vinden.

Je kunt nu ook de liedjes van beide voorstellingen luisteren :

Hou Me Los

Vind Je Het Gek!                                                                 f

 

Vind je het gek!

vind-je-het-gek-premiere-flyer

Vind je het gek! is muziektheater gebaseerd op waargebeurde levensverhalen en indringende portretten van 6 mensen met een psychische aandoening. Een nieuwe voorstelling van Nynka Delcour en Rob Stoop. Fotograaf Sanne Willemsen maakte indringende portretten die onderdeel zijn van de voorstelling. Op zoek naar zichzelf in deze verhalen, onderzoeken en verleggen de makers de fragiele scheidslijn tussen “normaal en gek”.

Vind je het gek! is een muzikale, theatrale en visuele reis. Uniek, levensecht materiaal en nieuwe Nederlandse liederen slingeren de spelers en het publiek alle kanten op. Toeschouwers worden meegenomen en uitgedaagd om te voelen waar hun eigen grens ligt.

Hieronder een trailer van de voorstelling

 
Hou me los

 

Hou me los is een muziektheatervoorstelling door Nynka en Rob over de impact van een psychische kwetsbaarheid voor de omgeving. De voorstelling is direct herkenbaar en invoelbaar voor iedereen die op wat voor manier dan ook zorg om een ander heeft (gehad).

Gevoed door haar ervaring als “zus van” zingt
 en vertelt zangeres en theatermaker Nynka Delcour (“Vlieg!”) op persoonlijke, ontroerende e
n grappige wijze over haar complexe relatie 
met haar psychisch zieke broer. Maar ook over kreukelmoeders, over de HEMA, foute mannen, zorgsoep, verwarde oma’s en nog veel meer. De afwisseling van liedjes, tekst en spel zorgt voor een gevarieerde voorstelling van ongeveer 55 minuten, geschikt voor kleine zalen.

“Troost, aanvaarding, machteloosheid,
rouw, liefde, onbegrip en schuldgevoel,

het komt allemaal aan bod in een prachtige mix
van theater, zang en muziek.”

Hier een trailer van Hou me Los