The Art of Being Alone

Om tot de kern te komen van hoe ik klink, welke geluiden er in me verborgen zitten, heb ik stilte en ruimte nodig; ik ging wekelijks naar een afgelegen plek in de polder met uitzicht op de weilanden. Door te kijken in de verte kon ik dichtbij mezelf komen, en door alleen te zijn voelde ik de ruimte voor de wereld om me heen. Ik heb nieuwe muziek kunnen creëren door me totaal eerlijk, naakt en onvoorwaardelijk aan mezelf te laten zien. Deze muziek belichaamt waar ik sta, wat ik zie en wat ik verlang.Er zit veel ruimte tussen de noten, alsof die nog ingevuld moet worden.
In september 2016 is de cd opgenomen in de Powersound Studio in Amsterdam, door Paul Pouwer.
Daarna is the cd gemixed en gemasterd in Studio3 Bergen door Ton Nieuwenhuizen.
Het artwork is gedaan door Koen Verbeek.
Mieke de Haan heeft een serie van 3 fenomenale animaties gemaakt op drie tracks van The Art of being alone